Pepparkaks cheesecake!

Publicerad 2009-12-19 18:32:26 i Allmänt,

Jultipset nummer 1 , ett måste i jul!
Pepparkakscheescake!




Recept :

Ingredienser
Portioner: 6-8

50 g smör eller margarin
20 pepparkakor

FYLLNING:
5 gelatinblad
200 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
2 ½ dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin  (ca 1 dl)
2 apelsiner  (till garnering)

Gör så här
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i matberedare till ett smul.

Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ost, gräddfil, socker, skal och saft till en jämn smet.

Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull på svag värme eller i mikron. Låt lösningen svalna något. Rör sedan ned den i en tunn stråle i ostsmeten. Låt den halvstelna.

Häll smeten i formen. Låt stå i kyl ca 1 timme eller tills smeten stelnat helt.

Garnera med skivor av apelsin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Ziperall.fi