Pepparkaks cheesecake!
Jultipset nummer 1 , ett måste i jul!
Pepparkakscheescake!

Recept :
Ingredienser
Portioner: 6-8
50 g smör eller margarin
20 pepparkakor
FYLLNING:
5 gelatinblad
200 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
2 ½ dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin (ca 1 dl)
2 apelsiner (till garnering)
Pepparkakscheescake!

Recept :
Ingredienser
Portioner: 6-8
50 g smör eller margarin
20 pepparkakor
FYLLNING:
5 gelatinblad
200 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
2 ½ dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin (ca 1 dl)
2 apelsiner (till garnering)
Gör så här
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i matberedare till ett smul.
Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ost, gräddfil, socker, skal och saft till en jämn smet.
Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull på svag värme eller i mikron. Låt lösningen svalna något. Rör sedan ned den i en tunn stråle i ostsmeten. Låt den halvstelna.
Häll smeten i formen. Låt stå i kyl ca 1 timme eller tills smeten stelnat helt.
Garnera med skivor av apelsin.
